Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Ran Allkniv 12 cm


Jämför produkt Yaxell - Ran Allkniv 12 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Yaxell - Ran Allkniv 12 cm i kategorin Allknivar här hos oss.

Produktinformation

En liten och smidig kniv ur Yaxells exklusiva serie Ran, som lämpar sig väl för de lite mindre skalningsuppgifterna, men även är bra för andra ändamål i köket, till exempel att skära grönsaker och frukt.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida.

Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta.

Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

Se gärna också

Victorinox - Kebony Dekorkniv 6 cm

Dekorkniv i rostfritt stål med träskaft och ett blad på 6 cm från Victorinox.

Forma frukt och grönsaker till vackra matprydnader med denna dekorkniv med träskaft från Victorinox. Kniven har ett vackert mindre blad i högkvalitativt rostfritt stål som perfekt har utformats för att enkelt kunna skära mönster i allt från äpplen till vattenmeloner. Kniven kan även användas som filékniv, och gör preppjobbet enkelt när det kommer till förberedning av fisk och kyckling. Skaftet i trä är bekvämt att hålla i och gör användningen både lätt och komfortabel. Handdisk rekommenderas.

År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Brandfilt

Brandfilt är en filt man släcker mindre bränder med. Elden kvävs genom att brandfilten läggs över brandhärden och packas till runt om. Brandfiltar är som effektivast mot bränder på vågräta ytor. Filten är oftast av glasfiber och klarar höga temperaturer. Den lämpar sig väl för brandbekämpning i exempelvis kök, laboratorier och vårdinrättningar. Brandfiltar är utmärkta för att släcka brand i kläder. Om filten används till att släcka brand i kläder på en person bör man försöka börja med att lägga på filten vid huvudet så att lågor och värme förs mot fötterna. Detta för att minska risken för brännskador på offrets ansikte och hals. Sedan 2019 finns en uppdaterad Europastandard för brandfiltar, EN 1869:2019. Standarden ställer krav på filtens värmetålighet och att den är tät så att brandgaser inte tränger igenom vid användning.