Dexam

Dexam - School of Wok Ångkokare 20 cm Bambu

399 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Ångkokare i bambu från Dexams serie School of Wok. Denna typ av steamer är idealisk för det asiatiska kökets matlagning. Tack vare att man använder mindre vatten och olja behålls fler näringsämnen vilket borgar för mer hälsosamma rätter. Eftersom bambu är ett naturmaterial kan det bli färgat vid kontakt med livsmedel, vilket är full normalt. Läs skötselråd innan du använder din produkt. Dexam har tillsammans med den prisbelönta kocken Jeremy Pang tagit fram ett fullt koncept med tillbehör till asiatisk matlagning i hemmamiljö. Med ett stort fokus på både kvalité och prisvärdhet kan du med School of Wok enkelt laga dina asiatiska favoriter i hemmet. På School of Wok´s youtube-sida hittar du dessutom varje vecka nya instruktionsvideor och recept på de senaste trenderna inom det asiatiska köket. Allt för att underlätta för dig att glänsa i köket och utveckla din asiatiska matlagningskonst.


Beställ Dexam - School of Wok Ångkokare 20 cm Bambu på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Dexam - School of Wok Ångkokare 20 cm Bambu inom kategorin Ångkokare.

Kategori: Ångkokare
Artikelnummer: 129541

Från kunskapsbanken

Doftljus

Ett doftljus är en typ av levande ljus som innehåller parfym för att sprida en behaglig lukt i rummet där det brinner. Doftljus har funnits i cirka 2 000 år, vilket är lika länge som levande ljus har funnits. I början användes tillsatta ämnen för att få bort lukten av animaliska produkter och talg som användes vid produktion av ljus. Sedan 1990-talet har intresset växt och är idag större än någonsin. Vanliga dofter är vanilj, lavendel och citrus, men ljus förekommer också i andra ovanligare dofter. Doftljus säljs i huvudsak i inredningsbutiker och finns i allt ifrån värmeljusformen till runda, cylinderformade och allsköns olika utföranden. Doftljus är känsliga för temperatur och solljus, som kan orsaka att ljusen bleks, smälter och spricker.

Ångkokare

Ångkokare är ett köksredskap som används för att tillaga mat genom att värma det i ånga. Ett vanligt utförande på ångkokare är en gryta i botten som är fylld till hälften med kokande vatten. Direkt ovanför vattengrytan finns en likadan fast med perforerad botten där hålen är cirka 2–4 mm i diameter, genom dessa hål kan ångan från vattnet under fritt passera. Det är även i denna övre gryta som det som ska kokas placeras. Överst finns ett lock för att hindra att ångan försvinner. Detta gör att det som ska kokas inte har kontakt med det kokande vattnet utan bara ångan som stiger upp från vattnet. Ångkokare ska ej blandas ihop med tryckkokare där det som ska kokas ligger i vatten. En av fördelarna med en ångkokare är att det är svårare att koka sönder maten, vilket är vanligt förekommande vid vanlig kokning. Detta kommer sig av att vid vanlig kokning börjar vattnet att förångas varvid denna ånga stiger i form av bubblor i vattnet. Dessa bubblor kan slå sönder maten som ligger i vattnet om denna är mjuk eller överkokt. Detta kan inte inträffa i en ångkokare då maten omsluts av ånga, och har därför ingen mekanisk påverkan på det som kokas.

200

200 (CC) var ett skottår som började en tisdag i den julianska kalendern.