Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Gou Brödkniv 23 cm

-30%

Jämför produkt Yaxell - Gou Brödkniv 23 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Yaxell - Gou Brödkniv 23 cm i kategorin Brödknivar här hos oss.

Produktinformation

En bra brödkniv kännetecknas av ett långt knivblad med tandad egg. Tandningen gör att du enkelt skär alla typer av bröd, allt ifrån smuliga frallor till rågbröd och surdegslimpor utan att trycka ihop brödet.

Kniven är också lämplig att använda till råvaror med hög syra, till exempel tomater, eftersom syra tär mer på en rak egg än på en tandad egg. Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat.

Namnet betyder ”den enastående” på japanska. Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål.

Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge.

Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou. Hårdhetsgraden är 62–64 HRC.

Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck.

Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar.