Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Ran Brödkniv 23 cm

-20%

Jämför produkt Yaxell - Ran Brödkniv 23 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Yaxell - Ran Brödkniv 23 cm i kategorin Brödknivar här hos oss.

Produktinformation

Klassisk tandad brödkniv ur Yaxells exklusiva serie Ran som tack vare sin skärpa skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatskal.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida.

Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta.

Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

Se gärna också

Tamahagane - San Kyoto Brödkniv 23 cm

Tamahagane San Kyoto Brödkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Det långa knivbladet med tandad egg gör att du enkelt skär upp alla typer av bröd, allt ifrån rågbröd och surdegslimpor till tekakor och smuliga frallor. Kniven kan också med fördel användas till råvaror med hög syra, eftersom syra tär mer på en rak egg än på en tandad egg.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Brödkniv i 63 lager stål.
- Längd 23 cm.
- Passar alla typer av bröd.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad 59-60 HRC.
- Handtag i svart Micarta.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Brandfilt

Brandfilt är en filt man släcker mindre bränder med. Elden kvävs genom att brandfilten läggs över brandhärden och packas till runt om. Brandfiltar är som effektivast mot bränder på vågräta ytor. Filten är oftast av glasfiber och klarar höga temperaturer. Den lämpar sig väl för brandbekämpning i exempelvis kök, laboratorier och vårdinrättningar. Brandfiltar är utmärkta för att släcka brand i kläder. Om filten används till att släcka brand i kläder på en person bör man försöka börja med att lägga på filten vid huvudet så att lågor och värme förs mot fötterna. Detta för att minska risken för brännskador på offrets ansikte och hals. Sedan 2019 finns en uppdaterad Europastandard för brandfiltar, EN 1869:2019. Standarden ställer krav på filtens värmetålighet och att den är tät så att brandgaser inte tränger igenom vid användning.