Fondue

27 Produkter
Här finns produkter i kategorin Fondue. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Fondue. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Fondue.
Filtrera varumärke
Sortera

Fondue

Hitta produkter inom kategorin Fondue till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Fondue.

Fondue är en schweizisk nationalrätt som består av vitt vin och smält ost, i vilken brödbitar doppas. Namnet härstammar från det franska verbet fondre vilket betyder smälta. Folksägnen säger att schweiziska herdar hittade på den. Man samlades kring en gryta, caquelon och där doppade var och en sina brödbitar. Ost, vin och bröd var ju förhållandevis billiga ingredienser, och därtill räckte det med en kastrull och en eldslåga för att smälta osten med vinet och doppa brödet. Enligt traditionen får man ett straff om man tappar brödbiten i pannan/grytan. En kvinna som tappar en brödbit ska kyssa mannen till vänster om henne, medan en man förväntas köpa en flaska vin till sällskapet.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Le Creuset - Gourmand Fondueset 1,6 L Cerise