Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Gou Kiritsuke 20 cm

-25%

Beställ Yaxell - Gou Kiritsuke 20 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Gou Kiritsuke 20 cm inom kategorin Grönsaksknivar.

Produktinformation

Den japanska knivmodellen kiritsuke är en hybrid mellan en grönsakskniv och fiskkniv. Enligt tradition används kniven av kökschefen, som ett tecken på status, då den anses vara svår att bemästra.

När du har blivit riktigt skicklig med kniven sägs det att den går att använda till allt.Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat. Namnet betyder ”den enastående” på japanska.

Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål.

Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou.

Hårdhetsgraden är 62–64 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck.

Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar.

Från kunskapsbanken

200

200 (CC) var ett skottår som började en tisdag i den julianska kalendern.