Harry Potter

1 Produkter
Välkommen att fynda i kategorin Harry Potter, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Harry Potter. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Harry Potter går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.
Sortera

Harry Potter

Hitta produkter inom kategorin Harry Potter till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Harry Potter.

Harry är ett mansnamn av engelskt ursprung. Det kommer från det franska Henri. Det används i modern tid som smeknamn för Henry, som härstammar från det forntyska Henrik, som är bildat av ord som betyder 'hem' och 'härskare'. Harry kan också användas som smeknamn för Harald, vilket betyder 'härold, budbärare'. Harry dök upp i Sverige i mitten av 1800-talet, äldsta belägg är år 1858. Det hade en storhetsperiod under de första decennierna av 1900-talet men blev därefter ovanligt. Efter att det kom in i almanackan 1986 har namnet dock börjat öka igen. Den 31 december 2012 fanns det totalt 18 026 personer i Sverige med namnet, varav 4 621 med det som förstanamn/tilltalsnamn . År 2003 fick 163 pojkar namnet, varav 33 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 10 oktober (sedan 2001). Dessförinnan på 22 augusti. I Finland och Wales används namnformen Harri istället för Harry, till exempel den tidigare finländska statsministern Harri Holkeri, rallyföraren Harri Rovanperä och skidåkaren Harri Kirvesniemi. Finlandssvenskar använder dock namnformen Harry, såsom författaren Harry Järv.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Harry Potter, Gympapåse