Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 12 cm Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Elegant bordsjulgran i 18 karat guldpläterad mässing ur Georg Jensens julkollektion. En vacker gran som utgörs av ihåliga stjärnor i olika storlekar vilket tillåter ljuset att tränga igenom och skapa härliga mönster där den står. Designen är skapad av Sanne Lund Traberg som har inspirerats av kalla kristallklara vinternätter i årets kollektion. Sanne tolkar naturens former och skär för hand ut dem i papper innan tillverkning i Georg Jensens egen verkstad. Resultatet blir ett fint samspel mellan klassiskt och modernt. Denna prydnad kommer i flera storlekar och blir ett lyxigt inslag i juldekorationen.


Beställ Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 12 cm Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 12 cm Guld inom kategorin Juldekorationer.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133372
Visa fler

Från kunskapsbanken

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).