Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 16 cm Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Denna eleganta bordsjulgran blir ett prydligt inslag i juldekorationen och ingår i Georg Jensens årliga julkollektion. Dekorera ditt bord eller fönster med denna unika dekoration bestående av stjärnor i olika storlekar. När ljuset möter den 18 karat guldpläterade stålytan resulterar det i ett härligt skimmer. Årets julsamlarobjekt är designade av Sanne Lund Traberg. Inspirerad av klara, kalla vinternätter med glittrande stjärnor skapar hon en kollektion präglad av en blandning av moderna skandinaviska former och klassiska. Tillverkad i rostfritt stål förgyllt med 18 karat guld i Georg Jensens lokaler i Danmark. Denna prydnad finns i flera storlekar och kan gärna kombineras.


Beställ Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 16 cm Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 16 cm Guld inom kategorin Juldekorationer.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133373
Visa fler

Från kunskapsbanken

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).