Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 20 cm Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

En vacker tolkning av en klassisk julgran i en unik uppsättning av stjärnor. Sätt en glänsande prägel på juldekorationen i hemmet med denna prydnad ur Georg Jensens julkollektion. Förgylld med 18 karat guld är den perfekt att placera på bordet eller fönsterkarmen för strålande kvällar. Vintern bjuder in till ett vackert skådespel under nätterna när stjärnorna lyser klart i det kalla och mörka. Sanne Lund Traberg tog tillvara på naturens skönhet i denna kollektion och skapade unika former för hand i papper innan tillverkningen i Georg Jensens egen verkstad. Eleganta kreationer med unika former är resultatet av Sannes fantastiska hantverk. Prydnaden är tillverkad med rostfritt stål förgyllt med 18 karat guld och finns i flera storlekar vilka gärna kan kombineras för en utsmyckningen som kommer dra uppmärksamheten till sig.


Jämför produkt Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 20 cm Guld online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Georg Jensen - 2021 Bordsjulgran 20 cm Guld i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133374
Visa fler

Från kunskapsbanken

200

200 (CC) var ett skottår som började en tisdag i den julianska kalendern.

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).