Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Julgranskula Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Klassikern från Georg Jensen pryds i år av en vacker stjärna tillsammans med ett mjukt mönster. Hängandes i julgranen kommer denna eleganta julgranskula sakta röra sig och leka med ljusets reflektioner på den skinande ytan. Sanne Lund Traberg har i år skapat julsamlarobjekt som förmedlar julens kärna, känslor av hopp och glädje med inspiration från vinterns kristallklara nätter. Formerna skapar Sanne för hand i papper och uttrycker naturens rörelser och mönster med en modern skandinavisk design. Prydnaderna är tillverkade med 18 karats guldpläterad mässing eller palladiumpläterad mässing i deras egna lokaler i Danmark. Det medföljer två band, ett i rött och ett i blått.


Beställ Georg Jensen - 2021 Julgranskula Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - 2021 Julgranskula Guld inom kategorin Juldekorationer.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133364
Visa fler

Från kunskapsbanken

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).