Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Julhänge Rådjur Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Ett rådjur med bjällror i 18 karat guldpläterad mässing är en vacker utsmyckning till granen. Det klassiska rådjursmotivet är ett vackert julsamlarobjekt. Denna ingår i Georg Jensens årliga julkollektion och är från början en design av Hans-Henrik Hansen från 1991. Georg Jensen har i trettio år lanserat julsamlarobjekt från olika designer och är en del av årliga jultraditionen. Detta firas genom att presentera en vacker kreation som går tillbaka trettio år. Tillverkad i Danmark i 18 karat guldpläterad mässing och den levereras med ett fint jubileumsband i färgen röd.


Beställ Georg Jensen - 2021 Julhänge Rådjur Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - 2021 Julhänge Rådjur Guld inom kategorin Juldekorationer.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133370
Visa fler

Från kunskapsbanken

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).