Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Julpynt Hjärta Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Ett klassiskt hjärta att pryda hemmet med. Dekorerat med en stjärna av modern karaktär möts här det gamla och det nya vilket är en vacker kombination i juletider. Georg Jensens årliga julkollektion är en vacker uppsättning julsamlarobjekt som kan smycka ditt hem under många jular framöver. Kollektionen är sammanlänkad av moderna skandinaviska former och mönster skapade av Sanna Lund Traberg. Mörka nätter och glittrande stjärnor är vad Sanne inspirerades av och valde att för hand formge i papper innan tillverkning i Georg Jensens egen verkstad. Den skinande ytan är tillverkad med 18 karats förgylld mässing eller palladiumpläterad mässing och det medföljer två band, ett i rött och ett i blått.


Beställ Georg Jensen - 2021 Julpynt Hjärta Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - 2021 Julpynt Hjärta Guld inom kategorin Juldekorationer.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133366
Visa fler

Från kunskapsbanken

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).