Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 3 spets Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

En gnistrande stjärna från Georg Jensen som du kan dekorera med till jul. Placera den där du tycker den passar bäst, kanske i julgranen eller som en vacker prydnad i ditt fönster. En stjärna från vinterns natthimmel att smycka ditt hem med. Detta var vad den danska designern Sanne Lund Traberg inspirerades av när hon skapade årets julkollektion för Georg Jensen. Formerna i kollektionen skapades ur papper av Sanne själv då hon ville förmedla naturens rörelser och betona det vackra i det. Ett hantverk du kan njuta av under alla jular framöver. Prydnaderna är tillverkade av palladiumpläterad mässing eller 18 karats förgylld mässing i Georg Jensens fabrik i Danmark. Produkten levereras med ett band i rött och ett i blått.


Jämför produkt Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 3 spets Guld online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 3 spets Guld i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133358
Visa fler

Från kunskapsbanken

3

3 (III) var ett normalår som började en måndag i den julianska kalendern.

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).