Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 4 spets Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

En vacker julprydnad ur Georg Jensens årliga julkollektion. En dekoration som återspeglar ljuset fint och som drar ögonen till sig. Denna kommer kunna plockas upp år efter år och blir ett ljuvligt tillskott till julsamlingen. Kollektionen är designad av Sanne Lund Traberg som inspirerades av det stjärntäcke en mörk vinternatt avslöjar och skapade formerna själv i papper innan tillverkningen. Tillverkade i Danmark av förgylld mässing med 18 karats guldplätering eller palladiumpläterad mässing.


Jämför produkt Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 4 spets Guld online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 4 spets Guld i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133359
Visa fler

Från kunskapsbanken

24

24 (XXIV) var ett skottår som började en lördag i den julianska kalendern.

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).