Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 5 spets Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

En stjärna med tunn kedja ur Georg Jensens julkollektion. Hänger vackert i din gran eller fönster och sprider ett härligt skimmer i hemmet. En modern och unik design av den klassiska stjärnan som symboliserar det hoppfulla i en önskan. Julsamlarobjekten i Georg Jensens julkollektion är i år framtagna av den danska designern Sanne Lund Traberg som plockade inspiration från vinterns stjärnvalv och naturens mönster. Genom att inleda sitt kreativa arbete med att för hand skära ut formerna i papper, skapar Sanne en modern skandinavisk touch till sina kreationer. Kollektionen är tillverkade i Georg Jensen verkstad i Danmark med 18 karat guldpläterad zinkreglering eller palladiumpläterad zinklegering.


Jämför produkt Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 5 spets Guld online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärna 5 spets Guld i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133362
Visa fler

Från kunskapsbanken

45

45 (XLV) var ett normalår som började en fredag i den julianska kalendern.

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).