Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärnor 4 & 5 spets 2-pack Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Set med stjärnberlocker i 18 karat förgylld zinklegering på en tunn kedja ur Georg Jensens julkollektion. En stjärna med fyra punkter och en med fem samspelar vackert hängandes i granen eller fönstret. En magisk glans återspeglas när ljuset fångas upp av dess lätta rörelser. Sanne Lund Traberg skapade julsamlarobjekt med inspiration från kalla vinternätter och glänsande skyar och kollektionen symboliserar hopp, glädje och drömmar - i symbios med vad julen handlar om. Ett fint set att addera till julsamlingen och lika vackert att dekorera med jul efter jul. Sanne börjar sitt kreativa arbete med att för hand skära ut formerna i papper innan tillverkningen vilket resulterar i den moderna skandinaviska designen. Kollektionen är en modern tappning av klassiska former. Berlockerna är tillverkade av förgylld zinklegering med 18 karat guld i Georg Jensens Danmarksbaserade verkstad.


Beställ Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärnor 4 & 5 spets 2-pack Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - 2021 Julpynt Stjärnor 4 & 5 spets 2-pack Guld inom kategorin Juldekorationer.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133363
Visa fler

Från kunskapsbanken

24

24 (XXIV) var ett skottår som började en lördag i den julianska kalendern.

45

45 (XLV) var ett normalår som började en fredag i den julianska kalendern.

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).