Georg Jensen

Georg Jensen - Georg Jensen 2021 Julpynt Stjärnor 3 & 4 spets 2-pack Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Ett set med två stjärnor från Georgs Jensens årliga julkollektion. Prydnaderna består av olika många spetsar, en med tre och en med fyra, som tillsammans med rörelserna skapar vackra ljusmönster. I år inspirerades Sanne Lund Traberg av den stjärnhimmel som vintern erbjuder och har skapat vackra prydnader till julsamlingen. Dekorationerna är en symbol för glädje och hopp. Sanne har för hand skapat formerna i papper innan producering i Georg Jensens fabrik i Danmark. De är tillverkade med 18 karats guldpläterad mässing och levereras med band i rött och blått.


Beställ Georg Jensen - Georg Jensen 2021 Julpynt Stjärnor 3 & 4 spets 2-pack Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - Georg Jensen 2021 Julpynt Stjärnor 3 & 4 spets 2-pack Guld inom kategorin Juldekorationer.

Kategori: Juldekorationer
Artikelnummer: 133360
Visa fler

Från kunskapsbanken

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.

3

3 (III) var ett normalår som började en måndag i den julianska kalendern.

24

24 (XXIV) var ett skottår som började en lördag i den julianska kalendern.

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.