Georg Jensen

Georg Jensen - 2021 Ljushållare Stjärnor 3-pack Guld Guld

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Tre stycken ljushållare från Georg Jensen i form av stjärnor. Den unika designen på stjärnorna och den skinande ytan är perfekt för att lysa upp mörka morgnar eller kvällar och kommer kasta ett vackert ljusspel i ditt hem. I år har designern Sanne Lund Traberg tagit fram Georg Jensens julkollektion. Stjärnor som lyser upp i vintermörkret har varit Sannes inspiration och för hand har hon skapat formerna i papper innan tillverkning. Det ger dessa julsamlarobjekt en modern men klassisk stil. Tillverkade i Danmark av 18 karats guldpläterat rostfritt stål.


Beställ Georg Jensen - 2021 Ljushållare Stjärnor 3-pack Guld Guld på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Georg Jensen - 2021 Ljushållare Stjärnor 3-pack Guld Guld inom kategorin Julljushållare.

Kategori: Julljushållare
Artikelnummer: 133371
Visa fler

Från kunskapsbanken

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.