Käpphästar

2 Produkter
I kategorin Käpphästar finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Käpphästar så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Filtrera varumärke
Sortera

Käpphästar

Hitta produkter inom kategorin Käpphästar till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Käpphästar.

Käpphäst är en leksakshäst med anor från medeltiden. Käpphästen består av en käpp och överst ett hästhuvud, ursprungligen snidat i trä, med tömmar/(tyglar) till hästens grimma. På 1800-talet fanns käpphästen även med hjul fästade längst ner på käppen för att minska friktionen mot marken. Genom att springa galopperande med käppen placerad mellan benen kunde barnet fantisera att det red på en häst där de egna benen låtsades vara hästens ben. Under 1900-talet minskade käpphästens popularitet till förmån för leksaksbilen i olika former, då bilen ersatte hästen som människans vanligaste fortskaffningsmedel. Kring år 2010 blev käpphästen åter populär i Finland och några år senare även i Sverige och flera andra länder. Bland annat i samband med hoppning, dressyr och fältritt. 2019 fanns det uppskattningsvis omkring 10 000 utövare i Sverige och 2017 hölls SM i käpphästridning för ­första gången.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
LEKIA Käpphäst Brun med ljud 70 cm