Sidan innehåller annonslänkar

Gefle - Gräddsnipa och Mjölkkanna

Jämför produkt Gefle - Gräddsnipa och Mjölkkanna online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Gefle - Gräddsnipa och Mjölkkanna i kategorin Karaffer här hos oss.

Produktinformation

Gräddsnipa och mjölkkanna producerade av GEFLE.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt.

Se gärna också

Riedel - Karaff Boa

Boa är en exklusiv vinkaraff från Riedel med ett vackert, slingrande utseende. Boa är ett utmärkt exempel på när form och funktion samspelar på bästa sätt. Tack vare karaffens form bildas ett vakuum inuti som påskyndar dekanteringen och vinet blir på ett smidigt sätt maximalt luftat. Riedel kallar metoden för "double decanting".

De flesta viner, både vita och röda, mår bra av att luftas innan de ska serveras och att bara dra ur korken räcker inte eftersom ytan som exponeras för luft är för liten utan vinet behöver dekanteras för att uppnå önskad effekt. När vinet utsätts för syre startar en oxideringsprocess, fler aromer släpps lös och doften blir större – kort och gott, vinet kommer smaka bättre.

Om du häller vinet försiktigt längs kanten på en karaff exponeras vinet maximalt för syre, du kan även snurra karaffen ett par varv och sen låta vinet stå i minst 30 minuter, gärna längre. En tumregel är att ju strävare och fylligare vin, desto längre bör det luftas.

Olika viner dekanteras av olika anledningar;

Så gott som allt rött vin tjänar på att luftas och det är inte bara för aromernas skull. Ofta kan röda viner i regel upplevas som mindre sträva efter luftning. Man kan med fördel även dekantera ett rött vin för att inte mognadsfällningar och bottensats ska hamna i vinglaset.

Även en del vita viner får mer doft och smak om de luftas innan servering, framför allt fatlagrade viner i den högre prisklassen. En del vita viner har hög sulfithalt och svaveldoften kan rensas bort genom luftning. Vita viner innehåller däremot inte så mycket tanniner och färgämnen, alltså blir det oftast inga eller lite fällningar i samband med mognad.

I stort sett alla bag-in-box viner är ungdomliga och kommer att må gott av att luftas ordentligt innan servering. Vin på box har även mer tillsatta sulfiter för att inte oxidera i förtid varför de även av den anledningen tjänar på att luftas.

Riedels munblåsta karaff Boa är tillverkas för hand av skickliga yrkesmän i Tyrolen i Österrike. Med största noggrannhet och expertis inom glasblåsning garanterar det att karafferna uppfyller Riedels höga standard - varje karaff är ett unikt hantverk.

Mer information finns på produktens sida.

Se även andra produkter från Karaffer

Snabbfilter
Aarke
Aida
Bitz
Visa fler
Sortera
Produkter från kända varumärken
Presentkort

Presentkort från Cervera

Se alla produkter
Småskålar serviser

Småskålar serviser från House Doctor

Se alla produkter
Stavmixers

Stavmixers från Smeg

Se alla produkter
Serviser set

Serviser set från HACKEFORS

Se alla produkter