Chroma - Type 301 Kockkniv med hål japansk 18 cm

Jämför produkt Chroma - Type 301 Kockkniv med hål japansk 18 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Chroma - Type 301 Kockkniv med hål japansk 18 cm i kategorin Kockknivar här hos oss.

Produktinformation

Type 301-serien blev bäst i test när Testfakta provade kockknivar. Den här kniven har en luftspalt som gör den mer följsam och får skivorna att släppa lättare från bladet. .

Se gärna också

Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 18 cm

Tamahagane San Kyoto Kockkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Denna kockkniv- kockens bästa vän- är en mångsidig modell som kan användas till de allra flesta råvaror. Med San Kyoto Kockkniv går det lekande lätt att skära, hacka och tärna vad det än må vara. Tyngden i knivbladet underlättar dessutom att arbeta med stora köttstycken och rotsaker. .

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Kockkniv i 63 lager stål
- Längd: 18 cm.
- Passar de flesta råvaror.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC
- Handtaget är tillverkat i svart Micarta.

Mer information finns på produktens sida.

Produkter från kända varumärken
Dricksflaskor

Dricksflaskor från Klean Kanteen

Se alla produkter
Muggar

Muggar från Aida

Se alla produkter
Diskställ

Diskställ från Yamazaki

Se alla produkter
Våffeljärn

Våffeljärn från Åviken

Se alla produkter