Global

Global - Global Handduk/Släng 50x70 cm Mörkgrå

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Denna kökshandduk, eller släng som den också kallas, är ett mycket viktigt redskap i alla restaurang- och hemmakök. Gör som de professionella kockarna och sätt fast den i förklädets midjeband eller släng den över axeln. Använd en släng för att torka torrt, torka rent, greppa, dämpa, isolera, rulla, fukta, skydda, krossa is, sila, med mera. Kökshandduken är tillverkad av hälften lin och hälften bomull vilket gör den mycket slitstark. Förutom en invävd revär med Globals logga är handduken helt slät. I övre hörnet finns ett band i bomull som möjliggör hängande förvaring. Tål att tvättas i 60 grader. Det finns mycket i köket som ger skäl för titeln “kockens bästa vän” och kockslängen är definitivt en vinnarkandidat.


Beställ Global - Global Handduk/Släng 50x70 cm Mörkgrå på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Global - Global Handduk/Släng 50x70 cm Mörkgrå inom kategorin Kökshanddukar.

Kategori: Kökshanddukar
Artikelnummer: 126172
Visa fler

Från kunskapsbanken

Global

Global kan syfta på: Global (varumärke) - ett varumärke för köksknivar som tillverkas av det japanska företaget Yoshikin Global uppvärmning – den observerade uppvärmningen av jordens lägre atmosfär och hav sedan 1950-talet Globalt samhälle – en ekonomisk, kulturell och politisk process

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.