Sidan innehåller annonslänkar
Dorre

Dorre - Frikka Fruktkorg 20x20 cm Silver

279 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Fruktkorgen Frikka i krompläterat stål från Dorre är en elegant korg med många användningsområden. Använd som korgen för servering av frukter eller grönsaker, eller lägg en servett i botten så blir korgen en praktisk brödkorg.


Jämför produkt Dorre - Frikka Fruktkorg 20x20 cm Silver online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Dorre - Frikka Fruktkorg 20x20 cm Silver i kategorin Korgar här hos oss.

Kategori: Korgar
Artikelnummer: 119572
Visa fler

Från kunskapsbanken

Silver

Silver (Ag, från latinets argentum, som också betyder "pengar") är ett metalliskt grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller, och gruppen myntmetaller. Metallen används ofta till smycken. Det används också som elektrisk ledare där mycket höga krav på låg resistans krävs, exempelvis till inneslutning av supraledande material i de största elektromagneterna. Tanken är att om kylningen av supraledaren fallerar så att supraledningen upphör, så ska de mycket stora strömmar det är frågan om kunna gå genom silvret istället utan att ge så höga temperaturer att ledarna smälter. Detta eftersom silver har den lägsta resistansen av alla icke-supraledande ämnen vid tänkbara temperaturer. Silver har också en mycket hög värmeledningsförmåga. Silver är godkänt som färgämne i livsmedel, med E-nummer E 174. Silver är idag (24 juni 2014) värt cirka 4,56 kr/g, eller 21,12 $/oz. En oz (troy ounce), som ädelmetaller ofta mäts i, är 31,103 476 8 g.