Produkter från Krus matlagning

9 Produkter
Välkommen att fynda i kategorin Krus matlagning, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Krus matlagning. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Krus matlagning går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.
Filtrera varumärke
Sortera

Krus matlagning

Hitta produkter inom kategorin Krus matlagning till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Krus matlagning.

Krus är en behållare, oftast av glas eller keramik. Ett krus kan se ut som en stor flaska, ofta med handtag och kork eller som en tillbringare med pip. En känd typ av krus är Höganäskrus. En antik variant är amforan. Kruset har sitt ursprung i skänkkannan. Från 1300-talet framställdes i Rhendalen enkla stengodskrus med tydliga ränder efter drejningen där foten formades genom tumtryck. Troligen har fotdekorationen, "utkrusningen", givit kärlen deras namn. Begreppet har senare använts om serverings- och dryckeskärl. Efterhand har det i Sverige med tiden främst kommit att syfta på enklare förvaringskärl i ler- eller stengods, men i Sydsverige har fajansstop med tennlock oftast fortsatt att kallas krus.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Vintage - Syltburk med Handtag "122/1"