Gejst

Gejst - Glim Ljusstake Spegel Oval 65 cm Svart

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Glim Ljusstake med integrerad spegel är formgiven av Böttcher & Kayser för Gejst. Den mjuka, ovala formen i stål och spegeln som reflekterar ljuset ger en varm och härlig känsla i vilket rum du än placerar den. Häng exempelvis på väggen i vardagsrummet och låt den härliga hygge-känslan sprida sig, eller placera på byrån i hallen för ett varmt välkomnande till hemmet. Denna snygga detalj är fin för sig själv, men även att kombinera med fler likadana speglar eller den runda varianten.


Beställ Gejst - Glim Ljusstake Spegel Oval 65 cm Svart på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Gejst - Glim Ljusstake Spegel Oval 65 cm Svart inom kategorin Ljusstakar.

Kategori: Ljusstakar
Artikelnummer: 132341
Visa fler

Från kunskapsbanken

Born

För andra betydelser, se Born (olika betydelser). Born (limburgiska: Bor) är en ort med cirka 6 000 invånare (2014) i den nederländska kommunen Sittard-Geleen, i provinsen Limburg. Orten är mest känt för sin biltillverkning NedCar idag ägd av Mitsubishi Motors. Volvo Personvagnar tillverkade från mitten av 1970-talet fram till 2004 sina mindre modeller, Volvo 340, Volvo 440 och Volvo S40 i Born, men har nu lämnat fabriken.

Adrenalin

Adrenalin, summaformel C9H13NO3, är ett stresshormon och en neurotransmittor som bildas i binjuremärgen och i vissa nervceller i hjärnan. Adrenalin är ett viktigt hormon som gör vår kropp redo att fly eller kämpa mot en fara. Hormonet har hittats hos många djur och även hos encelliga organismer. Den japanska kemisten Jokichi Takamine var den första som lyckades isolera och rena hormonet år 1901. Tre år senare skedde den första syntesen av adrenalin av individuellt Friedrich Stolz och Henry Drysdale Dakin. Utsöndringen är normalt låg, men vid aktivering av det sympatiska nervsystemet ökar utsöndringen av adrenalin från binjuren. Noradrenalin och adrenalin tillsammans med ett flertal andra ämnen kallas tillsammans för katekolaminer. Dopamin och noradrenalins samlade effekter utgörs främst av effekter från adrenalin, och är: Ökad nedbrytning av fettlagret i fettvävnaden, vilket gör att mängden fettsyror som cirkulerar i blodet ökar. Fettsyrorna använder cellerna för att bilda mer ATP. Hjärtats slagfrekvens och slagkraft ökar, vilket leder till ökad minutvolym (och därmed även ökat blodtryck).