Sidan innehåller annonslänkar
CHOKAY

Almond Seasalt Dark Chocolate

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Mörk choklad med mandlar och havssalt från Chokay har en hög kakaohalt från hela kakaobönor och naturligtvis inget tillsatt socker. Kolhydraterna kommer enbart från naturliga ingredienser som kakao och nötter. Högt protein- och fiberinnehåll bidrar till långsammare och bättre matsmältning, ett mer stabilt blodsocker och lägre blodsockerstegring. Mörk choklad med mandlar och havssalt från Chokay är laktos- och glutenfri, samt lämplig för vegetarianer och veganer. Chokays produkter är UTZ-certifierade för att säkerställa miljöfokus, hållbarhet och rättvis distribution i alla led &ndash hela vägen från kakaoplantagerna.


Jämför produkt Almond Seasalt Dark Chocolate online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Almond Seasalt Dark Chocolate i kategorin Mat Dryck här hos oss.

Kategori: Mat Dryck
Artikelnummer: 132811
Visa fler

Från kunskapsbanken

Mat

Mat är en substans som intages av organismer för att förskansa sig näring och syftar vanligen på de näringsmedel som människor äter, kallad livsmedel. Mat är oftast av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung, men flera undantag finns. Mat är inte bara fysiologiskt nödvändigt för mänsklig överlevnad utan har också många viktiga sociala och kulturella funktioner. Mat omgärdas ofta av sociala, kulturella och religiösa konventioner som i varierande grad reglerar vad som äts, samt var och hur det äts. Det är vanligt att konventionerna varierar i olika delar av världen och för olika samhällsklasser. En del konventioner är direkt relaterade till frågor om hur man bör handskas med mat för att undvika matförgiftning medan andra agerar statusmarkör för att markera en individs samhällsklass. Produktion, distribution och konsumtion har sedan mycket lång tid tillbaka varit kulturellt och socialt viktigt, men också ekonomiskt och politiskt betydelsefullt. I modern tid har dessutom mer uppmärksamhet givits även åt de miljöaspekter som är förknippade med mat och mathantering och hur matvanor påverkar folkhälsan.

Dryck

Dryck är en vätska som är avsedd att drickas. Drycker kan vara mer eller mindre törstsläckande. Den viktigaste drycken är vatten, som är livsnödvändig för alla levande organismer. En stor del av människans kropp består av vatten som är ett lösningsmedel för många ämnen i kroppen. En vuxen människa behöver omkring två liter vatten dagligen. Så gott som alla andra drycker, såsom saft, läsk, mejeridrycker och alkoholdrycker, innehåller vatten. Alkoholdrycker är drycker som innehåller etanol. I stora mängder orsakar de berusning, ett fysiologiskt tillstånd som påverkar psyket och beteendet. Det är vanligt att försäljning av alkoholdrycker, speciellt till unga människor, begränsas av lagar. Konsumtion av alkoholdrycker är dock inom många kulturer speciellt viktig vid många social evenemang. Människor som inte är laktosintoleranta, kan konsumera mjölk även efter barndomens slut. Denna laktostolerans är särskilt vanlig i västvärlden och unik i naturen. Mjölken kommer främst från kor och bidrar med ett tillskott av näring och ämnen som kalcium.