Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis sötpotatis, ananas eller melon. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.
Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis sötpotatis, ananas eller melon. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning. Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis ananas eller meloner. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning. Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis ananas eller meloner. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.
Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner.
Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t. ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.
Brödkniv från Miyabi serien Mizu5000MCT som med sin tandade och vassa klinga skär igenom brödets kant utan problem. Med den här kniven i din ägo behöver du inte klämma ihop brödet för att få en skiva, ger dig en perfekt skiva varje gång. Kniven kan med fördel användas till mer än bara bröd, den skivar också upp en melon eller ananas med lätthet. Detta hantverk är skapat i Japan av skickliga hantverkare som med traditionella metoder tillverkar otroliga knivar.
Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende.
Brödknivens blad behöver inte underhållas lika ofta som icke-tandade men om kniven känns slö är det rekommenderat att lämna in den till en slipverkstad. Diska brödkniven för hand och torka direkt av med handduk eller trasa.
I kategorin Brödknivar finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Brödknivar så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Här listas även andra varumärken inom kategorin Brödknivar.