Sidan innehåller annonslänkar
Dorre

Dorre - Rita Rivjärn 27 cm

249 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Det stilrena Rivjärnet Rita från Dorre är ett perfekt köksredskap, ett praktiskt verktyg vid matlagning och snyggt att ha framme även när det inte används. Den har en bas och ett greppvänligt handtag av vackert akaciaträ, själva rivjärnet är uppdelat i tre olika storlekar och är tillverkat i rostfritt stål.


Beställ Dorre - Rita Rivjärn 27 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Dorre - Rita Rivjärn 27 cm inom kategorin Rivjärn.

Kategori: Rivjärn
Artikelnummer: 110811
Visa fler

Från kunskapsbanken

Rita

Rita kan vsyfta på: Rita – ett tekniskt dokument, se Teknisk ritning Rita – en visuell konst där bilden skapas av valfria ritinstrument för att markera ett tvådimensionellt medium, se Teckning (konst) Rita (namn) – ett kvinnonamn, även Riitta som är vanligt i Finland. Rita (hinduism) – ett begrepp inom hinduismen. Rita av Cascia – ett romersk-katolskt helgon. Rita (djur) – ett släkte av fiskar. Orkanen Rita – orkan i Nordamerika. Rita (orkan) – en Nordisk orkan, se Orkaner i Sverige. RITA award delas ut varje år i USA till de bästa böckerna inom genren Kärleksroman/romantik. Priset delas ut till allt från nutida romantik till romantik för unga vuxna. Delas ut av Romance Writers of America .

Rivjärn

Ett rivjärn är ett köksredskap som används för att riva livsmedel, exempelvis hårdost, skalade rotfrukter, citronskal, kokosnötter och större kryddor. Rivjärn är ofta gjorda av metall. Klassiska rivjärn brukar ha fyra yttersidor, vara öppen i botten och toppen samt ha ett handtag ovanpå för att man ska kunna hålla rivjärnet på plats vid användning och förflytta det lättare. Varje yttersida består av hål, i en viss storlek, med vassa kanter. Genom att dra det man vill riva nedåt mot hålkanterna bildas strimlor, spån eller skivor beroende på hålens utformning. Den färdigrivna produkten hamnar i centrum av rivjärnet, så man kan använda rivjärnet stående på exempelvis en skärbräda. Rivjärn finns även i andra former och i olika storlekar.