Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Gou Santokukniv 16,5 cm


Jämför produkt Yaxell - Gou Santokukniv 16,5 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Yaxell - Gou Santokukniv 16,5 cm i kategorin Santukoknivar här hos oss.

Produktinformation

Santokukniv ur Yaxells mycket exklusiva serie Gou, som är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel.

"Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av 101 lager damaskerat stål.

Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg.

Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet framställs av linneduk och specialplast, som pressas samman under högt tryck och hög temperatur.

Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av tre kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.