Yaxell - Gou Santokukniv Olivslipad 16,5 cm


Beställ Yaxell - Gou Santokukniv Olivslipad 16,5 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Gou Santokukniv Olivslipad 16,5 cm inom kategorin Santukoknivar.

Produktinformation

Santoku är den japansk knivmodellen som har många likheter med den klassiska kockkniven. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets.

Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter att skära, tärna och hacka.

Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet. Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.

Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat. Namnet betyder ”den enastående” på japanska.

Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål.

Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou.

Hårdhetsgraden är 62–64 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta.

Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad. .