Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Ran Santokukniv 16,5 cm


Beställ Yaxell - Ran Santokukniv 16,5 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Ran Santokukniv 16,5 cm inom kategorin Santukoknivar.

Produktinformation

Santokukniv ur Yaxells exklusiva serie Ran. Kniven är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen.

Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål.

Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg.

Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast.

Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen. .

Från kunskapsbanken

Brandfilt

Brandfilt är en filt man släcker mindre bränder med. Elden kvävs genom att brandfilten läggs över brandhärden och packas till runt om. Brandfiltar är som effektivast mot bränder på vågräta ytor. Filten är oftast av glasfiber och klarar höga temperaturer. Den lämpar sig väl för brandbekämpning i exempelvis kök, laboratorier och vårdinrättningar. Brandfiltar är utmärkta för att släcka brand i kläder. Om filten används till att släcka brand i kläder på en person bör man försöka börja med att lägga på filten vid huvudet så att lågor och värme förs mot fötterna. Detta för att minska risken för brännskador på offrets ansikte och hals. Sedan 2019 finns en uppdaterad Europastandard för brandfiltar, EN 1869:2019. Standarden ställer krav på filtens värmetålighet och att den är tät så att brandgaser inte tränger igenom vid användning.