Produkter från Sjöjungfru

7 Produkter
I kategorin Sjöjungfru finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Sjöjungfru så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Sortera

Sjöjungfru

Hitta produkter inom kategorin Sjöjungfru till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Sjöjungfru.

Sjöjungfru eller havsfru är i folktron en rådare eller ett rå, ett kvinnligt naturväsen som tros råda över vattnets krafter. Hon tänktes som en vacker och erotiskt tilltalande kvinna med fiskstjärt som lockade sjömän i fördärvet med sin vackra sång. Hon lockade även ner männen i vattnet och dödade dem. Ursprungligen ansågs dessa väsen ha en kvinnas huvud och byst och en fågels kropp (sirener); med tiden ändrades bilden till ett väsen bestående av hälften kvinna, hälften fisk. De som sa sig ha sett sjöjungfrur, hade troligtvis sett manater och tagit miste. Sjöjungfrun med fiskstjärt är ett vanligt motiv i konst och litteratur, inte minst i sagan Den lilla sjöjungfrun av H.C. Andersen.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Tårtfat, kakfat på fot Vit