Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Gou Skalkniv 8 cm

-25%

Jämför produkt Yaxell - Gou Skalkniv 8 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Yaxell - Gou Skalkniv 8 cm i kategorin Skalknivar här hos oss.

Produktinformation

Gou, det japanska ordet för ”den enastående” har gett namn åt Yaxells knivserie. Denna enastående skalkniv är perfekt för skalning av frukt och grönt eller rensning av svamp.

Knivarnas blad består av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål.

Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou. Knivhandtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar och är tillverkat av rödsvart micarta.

Det är ett hårt, vattentåligt och hygeniskt material som tillverkas genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Kniven får sin perfekta balans av en rostfri knapp som sitter i änden på handtaget.

Se gärna också

Tamahagane - Tamahagane San Kyoto Skalkniv 12 cm

Tamahagane San Kyoto Skalkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Skalkniven är kökets minsta kniv och passar utmärkt bra till att skala frukt och grönt. Lämpar sig även för andra arbeten som kräver precision. Använd antingen i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan för att skära mindre råvaror. Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San Kyoto knivserie Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC. Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad. Översikt - Skalkniv i 63 lager stål - Längd 12 cm. - För precisionsarbeten i köket, t.ex. skala. - Kärna i mycket hårt VG5-stål - Hårdhetsgrad 59-60 HRC - Handtag i svart Micarta.

Läs mer