Dorre

Dorre - Champagneförslutare luftpump Silver

71 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Champagneförslutare med inbyggd luftpump från Dorre. Återförsegla din flaska så att champagnen håller längre genom att pumpa i luft i flaskan för att trycka tillbaka bubblorna.


Beställ Dorre - Champagneförslutare luftpump Silver på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Dorre - Champagneförslutare luftpump Silver inom kategorin Stoppare.

Kategori: Stoppare
Artikelnummer: 75332

Från kunskapsbanken

Silver

Silver (Ag, från latinets argentum, som också betyder "pengar") är ett metalliskt grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller, och gruppen myntmetaller. Metallen används ofta till smycken. Det används också som elektrisk ledare där mycket höga krav på låg resistans krävs, exempelvis till inneslutning av supraledande material i de största elektromagneterna. Tanken är att om kylningen av supraledaren fallerar så att supraledningen upphör, så ska de mycket stora strömmar det är frågan om kunna gå genom silvret istället utan att ge så höga temperaturer att ledarna smälter. Detta eftersom silver har den lägsta resistansen av alla icke-supraledande ämnen vid tänkbara temperaturer. Silver har också en mycket hög värmeledningsförmåga. Silver är godkänt som färgämne i livsmedel, med E-nummer E 174. Silver är idag (24 juni 2014) värt cirka 4,56 kr/g, eller 21,12 $/oz. En oz (troy ounce), som ädelmetaller ofta mäts i, är 31,103 476 8 g.