Toy Story

2 Produkter
I kategorin Toy Story finns ett urval framtaget av oss som kommer ifrån kända återförsäljare. Vi listar bara produkter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Letar du efter någonting speciellt i kategorin Toy Story så hittar ni det på den här sidan. Ett tips från oss är att alltid jämföra produkter online innan köpet för ha möjligheten att spara pengar till annat.
Sortera

Toy Story

Hitta produkter inom kategorin Toy Story till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Toy Story.

Toy är ett nordiskt tuggummimärke. Toy började tillverkas 1934 av Marabou. På 1960- och 1970-talen var tuggummit en storsäljare både i Sverige och i Norge och man sålde 600–700 ton tuggummi varje år. Produktionen övertogs senare av Malaco som flyttade tillverkningen till Danmark. Under 1990-talet tillverkades ett par hundra ton tuggummi om året men 1998 upphörde produktionen på grund av hårdnande konkurrens, framför allt från sockerfria tuggummin. Lanseringen av sockerfria Toy lyckades inte. I samband med 70-årsjubileet 2004 såldes en jubileumsupplaga, 700 000 paket, under en kortare tid. I februari 2011 nylanserades Toy. Toy såldes med en reklamslogan som blev väldigt känd Ta't lugnt, ta en Toy. En annan slogan som användes var Frisk i mun med Toy. Alice Babs medverkade i flera reklamfilmer för Toy där hon sjöng: "Jag känns väl igen från kartongen/och kanske även på sången". Toy har även blivit till ett generellt slangord för tuggummi. Vanligt förekommande i de norrländska dialekterna. [källa behövs]Malaco gick 1999 samman Med Leaf Sverige (fd Ahlgrens) till MalacoLeaf, som ombildades till Leaf Scandinavia och 2011 köptes av Cloetta som nu (2014) tillverkar Toy.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Toy Story, Woody-dräkt stl S