Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Gou Trancherkniv 18 cm


Beställ Yaxell - Gou Trancherkniv 18 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Gou Trancherkniv 18 cm inom kategorin Trancherknivar.

Produktinformation

En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad.

Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat.

Namnet betyder ”den enastående” på japanska. Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål.

Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge.

Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou. Hårdhetsgraden är 62–64 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta.

Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad. .