Tryckkokare

6 Produkter
Välkommen att fynda i kategorin Tryckkokare, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Tryckkokare. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Tryckkokare går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.
Filtrera varumärke
Sortera

Tryckkokare

Hitta produkter inom kategorin Tryckkokare till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Tryckkokare.

Tryckkokare är ett lufttätt slutet kärl som ger kortare koktider för till exempel matvaror eftersom kokningen sker vid högre tryck och temperatur än normalt. Genom att kärlet är slutet förhindras vätskan att koka bort som ånga, istället stiger trycket och därmed vätskans kokpunkt. I en modern tryckkokare för hushållsbruk ligger temperaturen på ca 120 grader. Koktiden reduceras därmed till mindre än hälften, för vissa råvaror ner till en fjärdedel. Industriella tryckkokare kan, genom högre arbetstryck, uppnå mycket högre temperaturer. Tryckkokaren är utrustad med en ventil som bestämmer kokarens arbetstryck och därmed vätskans maxtemperatur, vidare har den en säkerhetsanordning som utlöses om ventilen blir tilltäppt. Upptäckten av principen för tryckkokaren brukar tillskrivas den franske fysikern Denis Papin.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Tefal - Secure 5 Neo ll Tryckkokare 4 L