Sidan innehåller annonslänkar
GAF

GAF, Hit The Can

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ GAF, Hit The Can på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten GAF, Hit The Can inom kategorin Utelek.

Kategori: Utelek
Artikelnummer: leki_54107496
Visa fler

Från kunskapsbanken

Utelek

Utelek är lek utomhus. I förskolan kallas den tid på dagen i som tillbringas ute på förskoleområdets gård för just utelek. Utelek kan även förläggas till exempelvis i skogen eller på en allmän lekplats. Barnen leker fritt under uppsikt från personalen. Vanliga aktiviteter för barnen under uteleken är att cykla, leka i leksandlåda eller använda gungor, rutschkana eller klätterställning. Oftast är det två utelekar om dagen, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Hur lång uteleken brukar vara varierar mellan olika förskolor, väderförhållanden och årstider. Vissa utelekperioder varar en timme, andra timmar. En solig sommardag kan hela förskoledagen vara förlagd utomhus, och måltiderna ätas utomhus. Den enda inomhusaktiviteten dessa dagar blir sovvilan, som oftast bara de mindre barnen har. I den svenska läroplanen för förskolan (SKOLFS 1998:16) står att verksamheten ska ge utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inomhus som utomhus och att utomhusvistelsen bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö.

Lekia

Lekia är en butikskedja som bedriver inköp, marknadsföring och utbildning för leksakshandlare.Den startade 1991 och består av cirka 150 leksakshandlare runtom i Sverige (2021), från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Omsättningen var 312 miljoner kronor 2020. Huvudkontoret ligger i Vellinge.