Iittala - Aalto Recycled Edition Ljuslykta 6 cm

Jämför produkt Iittala - Aalto Recycled Edition Ljuslykta 6 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Iittala - Aalto Recycled Edition Ljuslykta 6 cm i kategorin Värmeljushållare här hos oss.

Produktinformation

Ljuslykta för värmeljus med ikoniska former från Iittala, formgiven av Alvar Aalto. Alvar Aalto gjorde designen redan 1936, och 1937 presenterades vaserna med samma former för första gången på världsutställningen i Paris och gjorde direkt succé.

Ge ditt hem en vacker dekoration samtidigt som du sparar på både energi och naturresurser. Recycled Edition är helt och hållet tillverkad av återvunnet glas från Iittala glasfabrik och innehåller inga nya råvaror.

Råmaterialet i glaset består av överblivna delar från Iittalas produktion. Varje ljuslykta har en unik färg, från kall blå till lugnande grön, beroende på färgen från det återvunna materialet.

Se gärna också

Skultuna - Opaque Objects Ljushållare Large Gold

Skultunas Opaque Objects ljushållare är en design av Martin Bergström.

Den 28 juni 1876 slog en meteorit ner endast några mil från Skultuna bruk längs med Svartån i Skultuna. Meteoriten är en stenmeteorit och uppskattas väga cirka 34 kg.

När Martin Bergström grävde i Skultuna Bruks gamla arkiv blev han gripen av historien och de gamla traditionerna. Han fann historien om Ställdalenmeteoriten, som den numera kallas och fann inspirationen som ledde till Opaque Objects.

Opaque Objects exklusiva ljushållare är en av Martin Bergströms många fantastiska verk. Dess rymdinspirerande design är en kombination av hans egen tillsammans med Skultunas djupa historia. Martin Bergström är en svensk modeskapare och mönsterdesigner som är väl känd för sina karakteristiska och handgjorda mönster inom inredning, mode och textil. Han utbildades på Konstfack i Stockholm och fortsatte sedan till Universität der Künste i Berlin.

Serien Opaque Objects består av ljushållare i olika form och material, halsband, armband och örhängen. Ljushållarna är 6,6 cm och passar ett standard värmeljus.

Sedan grundandet år 1607 har Skultuna varit Kunglig Hovleverantör och fick på 1980 talet ett nytt uppsving då Sigvard Bernadotte, född prins och på sin tid känd illustratör och formgivare, började rita för Skultuna. Sigvard skapade många fantastiska objekt bland annat de klassiska salt- och pepparströare i mässing och silver. Trots att bruket har brunnit ner inte mindre än tre gånger och även svepts med vårfloden en gång så ligger det kvar på samma plats som det uppfördes på för över 400 år sedan.

Skultunas olika designer hittar man idag i många större varuhus runt om i världen och de ställer regelbundet ut sina kreationer på internationella designmässor och kammar hem priser för deras vackra skapelser på de internationella arenorna. Skultuna samarbetar idag med några av de främsta internationella formgivare som exempelvis Monica Förster, Luca Nichetto, Lara Bohinc och GamFratesi. Idag är Skultunas fabrik ett av de mest populära turistmålen i Sverige där man kan besöka deras museum, ta sig en shoppingtur i fabriksbutiken eller fika i deras Café.

Ljushållarna rekommenderas endast tvättas av med en mjuk trasa och köps ofta tillsammans med den mindre ljushållaren från samma serie.

Mer information finns på produktens sida.

Se även andra produkter från Värmeljushållare

Snabbfilter
Sortera
Produkter från kända varumärken
Brickor

Brickor från Gynning Design

Se alla produkter
Grönsaksknivar

Grönsaksknivar från Victorinox

Se alla produkter
Träning

Träning från LIFE

Se alla produkter
Muggar

Muggar från Tell Me More Interiors

Se alla produkter