Sidan innehåller annonslänkar
Frozen

Frozen, Ryggsäck

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Frozen, Ryggsäck på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Frozen, Ryggsäck inom kategorin Väskor accessoarer.

Kategori: Väskor accessoarer
Artikelnummer: leki_62108115

Från kunskapsbanken

Frozen

"Frozen" är en låt framförd av den amerikanska popartisten Madonna. Låten gavs ut som den första singeln från hennes sjunde studioalbum Ray of Light den 23 februari 1998. Den skrevs av Madonna och Patrick Leonard och producerades i samarbete med William Orbit.

Pokémon

Pokémon (ポケモン) också känt som Pocket Monsters (ポケットモンスター Pokettomonsutā) i Japan, är en japansk media-franchise. Från början hette det Pocket Monsters. Pokémon finns bland annat som spel till Nintendos spelkonsoler, TV-serier, långfilmer, samlarkortspel, serietidningar m.m. Fenomenet skapades av Satoshi Tajiri kring 1996-1997. Genom att utnyttja samverkan mellan olika medier kom Pokémon att bli ett kulturellt fenomen under andra halvan av 1990-talet för vissa yngre åldersgrupper och framförallt figuren Pikachu är närmast att betrakta som en global kulturikon. Ordet "Pokémon" är identiskt i både singular och plural och böjs endast i genitiv till "Pokémons". Det är alltså grammatiskt korrekt att säga "en Pokémon" och "många Pokémon", liksom "en Pikachu" och "många Pikachu". Det finns 893 olika Pokémon, och om man räknar med mega evolutionerna så finns det 980 olika Pokémon sedan releasen av Pokémonspelen Pokémon Sword and Shield Produkterna skapades av Game Freak åt Nintendo, som noga bevakar de immateriella rättigheterna. I Pokémonvärlden finns det ett fåtal djur men de flesta är ersatta av Pokémon. I denna värld är det många ungdomars högsta önskan att bli en Pokémontränare och att fånga in Pokémon, träna dem, delta i strider samt att vinna Pokémon-Ligan. I spelen är spelaren oftast en Pokémontränare. Eftersom vissa Pokémon är kraftfulla används de inte bara av äventyrslystna ungdomar utan även av onda rollfigurer, som den kriminella organisationen Team Rocket. Originalet är på japanska och uttydningen av namnet blir "Pocket Monsters" (fickmonster), vilket också de första spelen hette i Japan. När de sedan skulle lanseras i USA fanns redan en produkt registrerad under ett liknande namn. Man använde då istället den förkortning som bland japanska Pokémonspelare hade blivit ett väl använt begrepp, "Pokémon". I Japan finns butiker som specifikt säljer Pokémon.