Skeppshult - Gryta Järnhälsa 3L

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Gjutjärnsgrytan i serien Järnhälsa från Skeppshult är naturlig, enkel, robust och fungerar på alla värmekällor. Lock i värmetåligt glas (200°C) pryds av en mässingsknopp som en ögla.

Den eleganta designen ger en sofistikerad och stilren känsla hos grytan som passar in i varje kök. Namnet Järnhälsa har serien fått efter det hälsosamma, naturliga tillskott av järn som fås när maten lagas i gjutjärn.

Den här grytan är ett stolt hantverk från gjuteriet i de småländska skogarna av högsta kvalitet, med 25 års gjutjärnsgaranti.Använd gjutjärnsgrytan för att tillaga exempelvis en klassisk sjömansgryta eller festliga moules frites. Gjutjärn använder värmen optimalt och fördelar den jämt och effektivt, vilket betyder att du får det bästa resultatet och samtidigt minimalt med energiåtgång.

Med en naturlig non-stickyta som förbättras med användande är denna gryta- precis som alla stekkärl från Skeppshult- gjorda för att hålla, år efter år, från generation till generation. Sedan 1906 har Skeppshult hangjutit sina produkter enligt gamla traditioner och är idag det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som producerar hushållsprodukter i gjutjärn.

Det är ett enkelt men ändå krävande hantverk. Varje detalj gjuts i en unik sandform som sedan slås sönder.

Därför blir varenda skepphultprodukt unik och inte den andra exakt lik. Produkterna tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i rent tackjärn.

Inget skrot används vilket garanterar ett rent och hälsosamt gjutjärn, av vilket en liten mängd avges till maten under tillagning. - Tillverkad i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti.

- Lock i värmetåligt glas (200°C) med ögla i mässing. - 5 mm tjock botten för att sprida värme jämnt, få fin stekyta och för att hålla formen i generationer - Konkavt precisionssvarvad botten som gör att pannan står stabilt på spisen även vid mycket hög värme - Handslipade kanter runt om pannan - Naturliga material gjutjärn, trä, stål och inbränd olja.

- Vikt 4,3 kg. - Kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Hitta rätt produkt direkt!

Just nu hittar vi 176 st produkter

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Kalas24.se 2024