Harry Potter-kalender

3 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Harry Potter-kalender? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Harry Potter-kalender. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Harry Potter-kalender så har du kommit rätt.
Sortera

Harry Potter-kalender

Hitta produkter inom kategorin Harry Potter-kalender till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Harry Potter-kalender.

Harry är ett mansnamn av engelskt ursprung. Det kommer från det franska Henri. Det används i modern tid som smeknamn för Henry, som härstammar från det forntyska Henrik, som är bildat av ord som betyder 'hem' och 'härskare'. Harry kan också användas som smeknamn för Harald, vilket betyder 'härold, budbärare'. Harry dök upp i Sverige i mitten av 1800-talet, äldsta belägg är år 1858. Det hade en storhetsperiod under de första decennierna av 1900-talet men blev därefter ovanligt. Efter att det kom in i almanackan 1986 har namnet dock börjat öka igen. Den 31 december 2012 fanns det totalt 18 026 personer i Sverige med namnet, varav 4 621 med det som förstanamn/tilltalsnamn . År 2003 fick 163 pojkar namnet, varav 33 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 10 oktober (sedan 2001). Dessförinnan på 22 augusti. I Finland och Wales används namnformen Harri istället för Harry, till exempel den tidigare finländska statsministern Harri Holkeri, rallyföraren Harri Rovanperä och skidåkaren Harri Kirvesniemi. Finlandssvenskar använder dock namnformen Harry, såsom författaren Harry Järv.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Jelly Belly Harry Potter Adventskalender