Tamahagane - San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Tamahagane San Santokukniv Olivslipad är en kniv i serien San från Tamahagane. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter” .

De uppgifter kniven är bäst lämpad för är nämligen; att skära, tärna och hacka. Denna japanska knivmodell, Santoku, har många likheter med en klassisk kockkniv, men den har ett något kortare knivblad och har en rundad spets.

Den här modellen är olivslipad, med små fördjupningar i knivbladet. Detta motverkar att råvaran fastnar i kniven när du skär.Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd.

Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San knivserie Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål.

Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt.

Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren.

Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood.

Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet.

Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.Översikt - Santokukniv i tre lager stål - Längd 17,5 cm.

- Olivslipad. - Perfekt för att skära, tärna och hacka.

- Kärna i mycket hårt VG5-stål - Hårdhetsgrad 58-59 HRC - Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper. .

Japanska knivar från andra varumärken

Wüsthof - Ikon Santokukniv 17 cm olivslipad

Japanska knivar från Wüsthof

Här har vi samlat Japanska knivar från Wüsthof.
Zwilling - Pro Santokukniv 18 cm olivslipad

Japanska knivar från Zwilling

Se vad Zwilling har inom Japanska knivar.
Global - Global G-80 Santoku olivslipad 18 cm

Japanska knivar från Global

Här har vi samlat Japanska knivar från Global.
Tamahagane - San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

Japanska knivar från Tamahagane

Missa inga bra priser på Japanska knivar från Tamahagane.
Kai - Shun Classic Santokukniv olivslipad 17,5 cm

Japanska knivar från Kai

Utforska allt inom Japanska knivar från Kai.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Kalas24.se 2024