Tamahagane - Shokunin Santokukniv olivslipad 17,5 cm

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets.

Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”, vilket syftar på knivens tre huvuduppgifter att skära, tärna och hacka. Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet.

Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska.

Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood.

Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Kalas24.se 2024