Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Zen Santokukniv 16,5 cm

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Santokukniv ur Yaxells serie Zen är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för grönsaker, kött och fågel.

"Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende.

Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. .

Japanska knivar från andra varumärken

Wüsthof - Ikon Santokukniv 17 cm olivslipad

Japanska knivar från Wüsthof

Här har vi samlat Japanska knivar från Wüsthof.
Zwilling - Pro Rocking Santoku Olivslipad 18 cm

Japanska knivar från Zwilling

Utforska allt inom Japanska knivar från Zwilling.
Kai - Shun Classic Santokukniv olivslipad 17,5 cm

Japanska knivar från Kai

Utforska allt inom Japanska knivar från Kai.
Tamahagane - Shokunin Santokukniv olivslipad 17,5 cm

Japanska knivar från Tamahagane

Se vad Tamahagane har inom Japanska knivar.

Se gärna också

Satake - Kuro Santoku 18 cm

Kuro Santoku är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.

Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Kalas24.se 2024