Mokabryggare

33 Produkter
Är du ute och letar efter något inom kategorin Mokabryggare så kan du sluta leta. Här har vi samlat produkter från kända återförsäljare. Om produkten inte går att hitta inom kategorin Mokabryggare så finns det med säkerhet andra kategorier med massvis av spännande artiklar att bläddra bland. Välkommen att utforska hela sortimentet vi har att erbjuda till härliga online priser.
Filtrera varumärke
Sortera

Mokabryggare

Hitta produkter inom kategorin Mokabryggare till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Mokabryggare.

Mokabryggaren är en typ av kaffebryggare som ställs direkt på spisplattan. När vattnet i den undre behållaren börjar koka tvingas det, på grund av övertrycket som bildas, upp genom ett rör och igenom det ovanliggande filtret innehållandes finmalda kaffebönor. Det färdiga kaffet samlas sedan i den översta behållaren. Mokabryggaren använder alltså precis som espressomaskiner tryck vid beredningen av kaffe. Trycket är dock lägre för mokabryggaren; 1,5 - 2 bar jämfört med espressomaskinernas 9 bar. Moka Express skapades 1933 av den italienske formgivaren Alfonso Bialetti och finns numera i de allra flesta italienska, portugisiska och spanska hem, där denna typ av bryggare är den vanligaste för att göra kaffe. Bryggaren kan vara gjord i aluminium eller rostfritt stål med bakelithandtag och tillverkas i olika storlekar, där den minsta gör en eller två 50 ml koppar och den största är en tolvkoppars-variant.. Flera tillverkare framställer idag även elektriska mokabryggare, dvs. där vattnet värms med i den undre behållaren inbyggda elektriska element, ungefär som för en vattenkokare..

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Kinto - Slow Coffee Bryggset 300 ml rostfri