Rivjärn

148 Produkter
Här finns produkter i kategorin Rivjärn. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Rivjärn. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Rivjärn.
Filtrera varumärke
Sortera

Rivjärn

Hitta produkter inom kategorin Rivjärn till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Rivjärn.

Ett rivjärn är ett köksredskap som används för att riva livsmedel, exempelvis hårdost, skalade rotfrukter, citronskal, kokosnötter och större kryddor. Rivjärn är ofta gjorda av metall. Klassiska rivjärn brukar ha fyra yttersidor, vara öppen i botten och toppen samt ha ett handtag ovanpå för att man ska kunna hålla rivjärnet på plats vid användning och förflytta det lättare. Varje yttersida består av hål, i en viss storlek, med vassa kanter. Genom att dra det man vill riva nedåt mot hålkanterna bildas strimlor, spån eller skivor beroende på hålens utformning. Den färdigrivna produkten hamnar i centrum av rivjärnet, så man kan använda rivjärnet stående på exempelvis en skärbräda. Rivjärn finns även i andra former och i olika storlekar. Ordet "rivjärn" finns belagt i svenska språket sedan 1880.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Cole & Mason - Cole Rivjärn Keramisk Vit